De eerste wedstrijd van het seizoen beloofde een lastige koers te worden op het parcours van Brussel-Opwijk met een stevige wind en koude temperaturen. Het was allemaal wat speciaal om het seizoen op gang te trappen bij een nieuwe ploeg, maar de moraal zat bij iedereen van de ploeg héél goed wat zorgt voor een goede sfeer binnen de ploeg. 

 

De koers verliep zeer zenuwachtig en er werd van in het begin aanvallend gekoerst. Na vele aanvalspogingen kon er toch een kopgroep ontstaan die een mooie voorsprong kreeg voorgeschoteld. De situatie in koers veranderde regelmatig wat het niet makkelijk maakte om de koers te lezen, maar dankzij een heel sterke en aanvallende ploeg waren we in elke ontsnapping goed vertegenwoordigd. 

 

Op 2 ronden van het einde kon er een definitieve groep wegrijden van 5man met daarin renners van Lotto (x2) en Ago (x1) en onze ploeg met 2x vooraan vertegenwoordigd door Thimo Willems, en Antoine Loy. De koers leek in een plooi te vallen maar met het ingaan van de laatste ronden kan ik samen met Rune Herregodts (Lotto) de oversteek maken naar de kopgroep. Op 4km van de meet komen we aansluiten en was het zeer duidelijk dat Lotto alles op de sprint wou zetten, wij hebben dan nog een aantal goede aanvalspogingen geplaatst maar we gingen sprinten met 7. In de sprint ben ik 3e geworden achter Lionel Taminiaux en Alfdan De Decker. 

 

Een mooi debuut van het seizoen voor een nieuwe ploeg en een goede start voor heel de ploeg met 4 renners in de top 10. 

 

Jordy Bouts: 3e

Thimo Willems: 4e

Antoine Loy: 6e

Cedric Beulens: 8e

Jacob Relaes: 23e

Guillaume Seye: 28e

Viktor Verschaeve: 47e

2 Comment on “25-02-’17 Brussel-Opwijk

  1. hoopvolle start

  2. Super debuut daar makker!
    Wens je dit seizoen nog veel soortgelijke prestaties toe.
    Natuurlijk de kers op de taart zou een overwinning zijn, maar ook als,die er niet komt blijf en ben je een karaktervolle renner die weet waar zijn ambitie gaat reiken en je zal ze waarmaken ook, je zal zien …… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *