Vandaag op het programma: een lastige koers met een zenuwachtig peloton en de wind die gevaarlijk kan wezen te Brussel-Zepperen.

 

vanaf de officiële start gegeven was werd er onmiddellijk zeer zenuwachtig gekoerst, iedereen wou vooraan zitten en niemand wou de goed vlucht missen. Ik had meteen in de mot dat de krachttraining van afgelopen woensdag nog in de benen zat en ik niet mocht woekeren met mijn krachten, ik positioneerde me altijd goed vooraan samen met mijn ploegmakkers die ook stuk voor stuk een aanvallende koers reden. Het scheurde vaak, groepjes ontstonden maar telkens kwam het weer allemaal samen. 

 

Als ploeg probeerde we na 90km koers de boel zelf in handen nemen om een ontspanning tot stand te laten komen aan ons stuk breidde Lotto een vervolg en toen was er een kleine afscheiding die een 15km later weer teniet werd gedaan. Eens we de plaatselijke rondes opdraaide kwam ik er wat door, wat minder last van de zware benen en zo kon ik voorin nog enkele dingen proberen en de ploeg verder ondersteunen. 

 

Jammer genoeg geraakte ik ingesloten voor de laatste bocht wat als gevolg had dat ik als 17e de meet over kwam in een massasprint te Brussel-Zepperen. 

 

Wat we vooral onthouden na vandaag is dat krachttraining in het seizoen niet altijd gepaard kan gaan met een goed gevoel op de fiets in het weekend en dat we een zéér sterk blok van het EFC-L&R-Vulsteke cycling team gezien hebben . 

 

Cedric Beullens: 5e

Thimo Willems: 7e

Sasha Weemaes: 10e

Jordy Bouts: 17e

Viktor verschaeve: 38e

Guillaume Seye: 40e

Gilles Borra: DNF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *