Het eerste dubbel koersweekend van het jaar stond op het programma met de tweedaagse Tour du canton l’estuaire. We zijn naar de wedstrijd afgezakt met een heel sterke ploeg en waarvan de renners met veel motivatie er iets moois van wilden maken. 

 

Rit 1: 

Rit één verliep zeer vlot in het begin, we reden als ploeg steeds goed vooraan en wouden er zo voor zorgen dat we geen enkele ontspanning zouden missen. Ik koerste zeer attractief mee omdat ik dit weekend mezelf echt wou tonen. Na 40km worden er waaiers getrokken en werden we met de hele ploeg verast, we reageren snel en zetten zelf een waaier op om de 20 leiders te achtervolgen. Na een zware 20km komen we aansluiten bij de leiders en zijn we met 40 renners voorop waarbij we met vijf van de ploeg mee zijn. Er wordt hard gereden en met het goede collectieve koersen van onze ploeg kunnen we er voor zorgen dat we de finale rondes ingaan met een kleine 20 man waarbij 5ploegmakkers. Op 2ronden van het einde kan Julien wegspringen met een fransman en deze twee strijden om de zege met een voorsprong van 1’20” (Julien wint!!!). Er is nog één renner die voor onze groep ui kan blijven en ik sprint mezelf naar een mooie 4e plek met als beloning de jongeren trui. 

 

Rit 2:

Vandaag was het duidelijk, wij moesten de koers controleren en er voor zorgen dat we het klassement binnenhalen. Zo gezegd zo gedaan, we halen alles uit de kast om een kopgroep binnen de bepaalde voorsprong te houden met het oog op een attractieve finale. Er kunnen slechts 3 renners voorop blijven die geen bedreiging vormen voor het klassement van Julien maar door deze renners speel ik wel mijn jongerentrui kwijt. Het is sprint voor de 4e plaats en ik handhaaf me zo goed als mogelijk vooraan, jammer dat er in de laatste km een scheur ontstaat en ik zo naar de 13e plek spurt. 

 

Uitslagen: 

Rit 1: 4e + jongerentrui 

Rit 2: 13e = 9e klassement (verspeel jongerentrui met slechts enkele seconden) + winst ploegenklassement + eindklassement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *