2 Dagen na de mini-stage in Spanje stond er een kermiskoers op het programma met als doel terug in het ritme te komen en dit hopelijk meteen met een goed gevoel. 

 

Ik had speciaal deze koers uitgekozen omdat ik wist dat hier de sterkere renners naar voor zullen komen doordat de wind hier altijd een enorme rol in speelt. Erg gemotiveerd begon ik aan de wedstrijd en al van in de eerste ronde werd er koers gemaakt, het peloton brak al in verschillende stukken. Het duurde echter maar 2 ronden voordat we met een kopgroep van 12 renners het verschil konden maken, de samenwerking was goed en we hadden meteen al een mooie voorsprong. Na 7 ronden gereden te hebben kwam er een schifting in de kopgroep waarbij ik me vooraan kon vestigen en we zo verder gingen met 6 renners. Doordat we maar met 6 waren was het snel duidelijk dat we alles moesten geven indien we wilden voorblijven op de naderende achtervolgende groep van een kleine 25-tal renners. 

 

Met nog 3 ronden te gaan is een samensmelting een feit, net op dat moment zet ik samen met Kobe Goosens en Kenny Molly de aanval verder. Enkele kilometers verder komen er weer 7 renners aansluiten wat maakt dat we met 10 renners de laatste twee ronden in gaan. 

 

Op 2 kilometer van de meet vinden er zich verschillende aanvallen plaats maar slecht 1 aanval van een 3-tal renners kan stand houden, ik spring te laat naar dit groepje om de overwinning naar huis te nemen en finish op een 2e plaats op een  wiellengte. 

 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180404_03446549

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *