D-day vandaag was de dag waar ik al enorm lang naar uit keek, het is een lastige koers met een enorm hoog niveau van deelnemers aan de start. Ik voelde me voorbereid en klaar om mee te strijden voor een mooie plaats. Ik ben het parcours een aantal keer gaan verkennen en wist dus waar de obstakels zich schuil houden. 

 

We gaan van start in Bastogne en meteen werd al duidelijk dat het peloton niet van zin was om zomaar een vroege vlucht te laten rijden, na een aantal harde kilometers kan er dan toch een groep van een 15-tal renners zich afscheiden van het peloton. De groep blijft binnen een beperkte voorsprong en met een goed gevoel ga ik mee voorin in het peloton over de eerste twee klimmen van de dag. 

 

Helaas, het geluk staat niet aan mijn zijde. In de bevoorradingszone na de Côte de Wanne neem ik een zakje aan net zoals de renner voor mij doet, enkel de renner voor me is op de sukkel en lijkt zijn zakje te gaan verliezen en het komt ongelukkig in mijn voorwiel terecht met als gevolg dat ik overkop vlieg. Een harde valpartij met hoofdpijn en een pijne lies als gevolg (+enkele schaafwonden), de koers was over maar gelukkig is er niets gebroken en neemt de hoofdpijn al weer stilaan af. Jammer dat zo een speciale dag op zo een manier moet eindigen maar we laten onze kop niet hangen en gaan er weer vol tegen aan! Volgend weekend Tour De La Mirabelle. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *