Na de zware rittenkoers in het hooggebergte staan we weer aan de start in de Belgische koersen. We starten na een week met voldoende nodige recuperatie aan de prof.ind. koers te Polare, een heel mooi parcours met aankomst boven op Polareberg. 

 

Ik voel dat ik makkelijk omhoog rijd, maar het grote mes rond draaien en de versnelling plaatse is iets anders… Ik kom moeizaam in de wedstrijd en dat zorgt er voor dat er een grote groep zonder mij kan wegrijden. Een ronde later poef ik op Polare berg samen met een ploegmakker naar de omvangrijke kopgroep om daar de koers mee te maken. Eens aangekomen in de kopgroep is het al snel duidelijk dat Jerome Beugnies in bloedform is en dat hij de man zal zijn die nog een versnelling zal plaatsen. 

 

Op 4ronden van het einde splits de kopgroep in 3 stukken… ik zit door een onstuimigheid achter in het laatste deel. Samen met Adrien Petit heb ik na 2 ronden achtervolgen de kloof kunnen dichten naar het 2e groepje. Jammer want de eerste plaatsen waren al weg gereden. In de finale kom ik door de zware inspanningen van voordien niet meer aan te pas in het 2e groepje en finish ik als 18e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *