Zaterdag 06/03/2019 Putte (Beerzel)

De eerste koers van het seizoen dat samen verreden wordt met mijn broer/ploegmaat Jens. Het beloofd een mooie dag te worden met twee zeer gemotiveerde renners aan de start die er iets van willen maken. Van in het begin nemen we samen mee de koers in handen door allerlei pogingen om ontsnappingen op gang te zetten, helaas duurt het vrij lang voor een een groep renners kan wegrijden met Jens. Ik bevind mij in het peloton en ben de kat uit de boom aan het kijken, hopend op een tot stand komen van een achtervolgende groep zodat ik samen met Jens voorin de koers kon maken. Helaas geraak ik even voorbij halfweg koers ten val en zit mijn koers er zonder al te veel erg op. Gelukkig rijdt Jens wel nog een goede wedstrijd en kunnen we terugblikken op een mooie 5e plaats.

Zondag 07/03/2019 Meer (Hoogstraten)

Een dag later, een nieuwe kans. Jens en ik staan weer aan de start met dezelfde instelling als in eender welke andere koers… er volledig voor gaan. Na een zware en vermoeiende trainingsweek, voelen we wel dat er al hard gewerkt geweest is maar dit houdt ons niet tegen. Na twee ronden rijd ik weg met zes man en blijven een heel eind voor in de koers, door de stevige wind moeten we met zes blijven “beuken” om het peloton voor te blijven dat ons op de hielen zit. We horen dat er een achtervolgende groep aan komt van 15man… ze naderen snel en op 2 ronden van het einde hebben we plots een grote groep van 21 renners. Een aantal uitgeperste lieden en een aantal nieuwe frisse jongens die mee de finale gaan kleuren. Het duurt niet lang voor de groep weer splits en ik rijd samen met 10 andere metgezellen de laatste ronden in, uiteindelijk zal er worden gesprint voor de zege onder ons 11. Ik weet dat ik snel ben, zeker na een lastige koers… maar die frisse mannen, die hebben een streepje voor natuurlijk. Ik zet mijn sprint aan en voel dat het goed zit, helaas kom ik net iets tekort en finish ik op een 2e plaats achter ex prof. Caethoven (wie bij de frisse jongens is komen aansluiten). DOEME! Smaakt naar meer. De conditie zit na een zware week toch nog steeds goed, het komt goed… op naar de mooie periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *