De eerste driedaagse van het jaar waar het parcours me volledig zou moeten liggen, ik heb nog hard gewerkt de afgelopen week…

Vrijdag 19/04:
– Ploegentijdrit 3e plaats, een sterke ploeg maar in de finale van de 25km lange tijdrit kwamen we te kort voor de overwinning. Doordat ik als eerste van de ploeg over de meet kwam bemachtigde ik zo wel de bergtrui voor rit 2.

Zaterdag 20/04:
– 150km 2500hm, na 10km rijdt Jens met Cedric (ploegmaat) weg met 15man. In het peloton viel het gans stil en lieten ze de koplopers rijden. Die kregen 2min en dacht dat koers over was… dan begonne ze even te koersen en was er meteen 1’ van de voorsprong dus toen wist ik dat het nog kon. Het viel weer helemaal stil en dan had die groep plots 4min. Vanaf dan zijn ze in het peloton niet beginnen rijden maar gewoon continu demarrages… ik zat dan nog maar alleen van de ploeg in het peloton dus da was abloc om zo veel mogelijk mee te springen. Dan op 115km halen we deel van de kopgroep in waarbij Jens, die super sterk gereden heeft btw. Jens heeft dan nog beetje mee aangevallen etc om mij even te laten recupereren wat super was. Daarna ben ik op een klim aangegaan met Hanninen (3e op WK en juli prof bij ag2r & zo een Afrikaan dat vorig jaar evenepoel geklopt heeft.) ik kom aansluiten bij kopgroep en val meteen mee aan zodat we op 15km van de meer nog maar met 20-25 man overschieten, helaas valt het altijd weer stil en had ik onderweg te weinig drinken en verzuurde daardoor te snel in de finale. In de finale rijden er nog ong. 3 weg en ik zit daarachter met 15man ongeveer voor sprint bergop, ik time verkeerd en zit vol in verzuring door te weinig drinken denk ik… toch nog 13e in uitslag. Content me zo een koers!

Zondag: 21/04:
– andaag dus van in de start 3 zware lange klimmen. Ik rijd met een grote groep van 30 weg op de eerste klim.. heb super goei gevoel en goeie benen. Op klim twee val ik zelf aan en zo rijden we de hele klim met 6man voor, de ploeg van de leider heeft dit natuurlijk niet laten gebeuren dus het was vol koers achter ons en in de afdaling pakken ze ons terug. Daarna was het continu koers tot de meer, ik bleef mee aanvallen en kwam niet uit de eerste 10. Maar in het “pelotonnetje” wat het uiteindelijk was geworden doordat voor klim 3 20man terug kwam aansluiten zat ik enkel met Cedric van de ploeg die niet mee kon koersen doordat die abloc zat… op zich al een prestatie dat die daar zit natuurlijk. Verder was het dus heel moeilijk om alleen met alles mee te springen maar heb dat toch zo goed als mogelijk blijven doen. Natuurlijk in de finale val ik veel aan voor mijn klassement maar de leider was super sterk en liet mij nooit wegrijden met anderen van het klassement. Tot de leider brak net na dat ik een aanval plaatste op de laatste klim. Stom dat er dan groepje ontstaat zonder mij… maarbon ik ben super tevreden met mijn gevoel vandaag, was gewoon zo goed da kunt ge u ni voorstellen… ik was altijd bij de eerste en trok bergop vaak zelf door etc. Jammer dat ik er niet meer kon uithalen door de situatie, maar dit was het eerste weekend dit seizoen dat ik zo kon rond rijden met zo een goed gevoel!

Uitslagen:
Rit 1: 3e
Rit 2: 13e
Rit 2: 21e
GC 7e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *