Mijn carriére is begonnen op de BMX-fiets. Dankzij deze 5 leervolle jaren heb ik spelender wijs met de fiets leren rijden. Na deze periode wist ik dat ik mijn toekomst ergens anders moest gaan zoeken en dit deed ik dan in het wielrennen. Na her en der wat wegwedstrijden gereden te hebben wist ik al snel dat ik hier mijn passie gevonden had. Ik ben gestart als 2e jaars junior bij het DCM Cycling team waar ik de koers heb leren ontdekken. Als eerste jaars belofte kon ik onderdak vinden in het Prorace Cycling team.

Nu ga ik voor mijn tweede jaar op rij aan de slag bij EFC-L&R-Vulsteke cycling team, als 1ejaar-elite zondercontract heb ik het volle vertrouwen van de ploeg gekregen om er weer stevig tegen aan te gaan. Ik werk dit jaar met een nieuwe trainer Rudi Stroobants van Sports2. Samen met Rudi gaan we er in het jaar 2019 een zo goed mogelijk jaar van maken.

Dit jaar komt mijn broer Jens Bouts naar de ploeg en dit is ook een nieuwe motivatie om samen de grote koersen aan te pakken.

Last but not least hoop ik om samen met Rudi en de ploeg alles uit mijn carrière te kunnen halen en er samen alles aandoen om de volgende stap te kunnen zetten. 

Gewicht: 62,5kg
Lengte: 1m74
Type renner: Puncher – Lastige omlopen